onsdag 28. april 2010

Livsrett no.1


Ikke bare er det interiør denne damen har stort hjerte for, men også mat. Heldigvis har jeg funnet meg en mann som elsker å lage mat. Aldri er grønnsaker eller pasta ihjel kokt og kjøttet er som bestilt i stekegraden. Det ser derimot aldri ut på kjøkkenet når han kokkelerer.

Jeg derimot, svir gjerne sausen på grunn av rydde mani, under matlagingen. Heldig for min mann har han funnet en dame som elsker å spise maten han lager..

Vi har begge stor lidenskap for indisk mat. Når vi var i London, der det er 2500 indiske retauranter, ble det indisk til frokost, lunsj og middag. Får aldri nok og blir ikke lei. 

Det er stor forskjell mellom de indiske restaurantene. Det går på hvordan kjøttet er marinert og stekt (tandoor ovn) og ikke minst sausen. Noen steder smaker den ketchup, mens den derimot skal være nyansert og bygget opp av mange forskjellige smaker. På det området er det store forskjeller ute og går. Vi har dog funnet våre favorittsteder..

Noen ganger lager vi det selv. Om man planlegger og har tid legger man kjøttet til marinering i 24-48 timer. Vi mangler jo tandoor ovn, men har lenge vurdert anskaffelse av en. 

2 kommentarer:

  1. mmmm høres nydelig ut. kan jeg sende min mann på kurs hos deg. her er det heller omvendt. jeg koser meg md å lage mat men er en stor rotekopp og manenn "koser" seg med å rydde i mitt rot. hehe
    har fått dilla på tapas om dagen vi nå. mmm

    SvarSlett
  2. Amen! Elsker også indisk, så ser frem til den dagen vi blir bedt ;)

    SvarSlett