onsdag 31. mars 2010

Avstemning- skal, skal ikke males..?

I lang lang tid, har det stadig kommet opp til vurdering om dette bordet skal males hvitt.

Det kan bli mye hvitt  og dessuten så liker jeg å blande tresorter.

MEN og ha det hvitt, fremhever mye på og rundt bordet.

Bordet er nylig slipt og oljet. Vet nok hvordan det ender, men vil høre hva DU mener.

Så ville du malt eller ikke og begrunn gjerne synspunkt:

14 kommentarer:

 1. Hadde vært kult å sett det malt, så mal gjerne. -Men tror ikke jeg ville gjort det, men det er mest av praktiske grunner da jeg tenker at det blir lett riper i malingen osv med ville barn ved bordet (mine er litt ville skjønner du) :/
  Jeg stemmer FOR! :)

  SvarSlett
 2. Svårt att säga! Vitt är ju otroligt snyggt... men det kanske inte är så praktiskt på ett matbord..?
  JAg hade nog behållt det som det är....

  Jag använder för det mesta vattenbaserad snickerifärg... det beror på underlaget. Är det laserat eller betsat tidigare så måste man måla med oljebaserat för att få färgen att fästa överhuvudtaget. JAg brukar använda Jotun eller Nordsjö färg - dom är jag väldigt nöjda med.

  Kraam Lotten

  SvarSlett
 3. Jeg ville ikke malt bordet. Begrunnelsen er at det er mest praktisk sånn som det er nå. Selv om du grunner og gjør malerarbeidet aldri så bra, så vil malingen flasse på slitasjesteder. Bena vil etterhver få juling av stolene. Når man maler med kost/fordriver vil malingen på bordplaten (selv om det er oljemaling) være vanskelig å holde ren. Avis-sverte henger som bare det og må gnikkes vekk med fiberklut.

  Men jeg støtter deg i at hvite bord er lekre, ingen tvil om det. Men hvorfor ikke gå litt mot strømmen og tør å ha et bord som ikke er hvitt?

  Følger med i spenninge jeg. Minmill

  SvarSlett
 4. Hei,

  det var jeg som ringte deg i formiddag ang bord, krydderhyller og diverse :) Hyggelig å snakke med deg, vi deler nok den samme lidenskapen for interiør og loppiser med sjel. Jeg jobber forresten i magasinet BoligPluss, kanskje du har lest det?

  Fine bilder fra huset ditt. Stuebordet med grønn fot, er det fra Precious? Eller har du malt det selv? Veldig kult. Og "klatrelampen". Mange fine skatter overalt.

  Ps..jeg hadde nok malt bordet hvitt og kanskje lakket det til slutt. Klar eller matt lakk etter smak. Da skulle vel malingen holde seg lenger også.. Men det er jo veldig fint i trehvitt også. Vanskelig valg. Kommer litt an på interiøret rundt som ikke synes på bildet. Men hvis du stadig vurderer å male det, så har du kanskje funnet svaret allerede ;o)


  Skal følge bloggen din, så snakkes vi om skatter og tips underveis :)

  Hilsen Trine

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Går helt rundt for meg også når det kommer til interiør, veldig ivrig. Og spesielt med gamle skatter og ting og møbler som kan pusses opp og kombineres med nytt. Masse fint hos Precious. Jeg har aldri vært i butikken men følger de på nettet.

  God påske, vi snakkes nok plutselig igjen :o)

  SvarSlett
 7. Hei Trine.
  Jeg er ganske så oppslukt av interiør- derfor navnet Mania. Så fort jeg begynner og snakke interiør går det helt rundt. Ja bladet har jeg lest og liker godt..

  Bordet m.m er fra precious. Elsker møblene derifra. Noe pusser jeg opp selv også, men det blir langt i fra det samme.Skal melde deg så fort jeg kommer over det du var ute etter teakbord etc.

  Påskehilsen fra Therese

  SvarSlett
 8. Hvitt er finest. Trehvitt mest praktisk:-) Da er det opp til deg:-)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for deres meninger.
  Hmmm.. Jeg som trodde jeg ikke ville bli påvirket av kommentarer:/

  Jeg skal aldri skryte av å ha vært så praktisk av meg. Og jeg synes at bordet hadde vært penest hvitt.

  Mannen min har akkurat slipet det ned og han synes at det er så kjekt og ha det slik det er, med tanke på at det kan slipes ned x antall ganger.

  Tror han maler det i søvne snart etter å høre gnålet mitt om det støtt og stadig.

  Jeg vil gjerne høre flere meninger- de blir presentert for min kjære.

  SvarSlett
 10. tja ser veldig det praktiske i å beholde det slik som det er jeg da. men nå heller jeg stort sett mot det praktiske hjørnet. alt syntes på hvite bord. nå har vi akkurat bestilt nytt og vurderte leeenge hvitt som var favoritten men endte opp med valnøtt som kan slipes et utall ganger. mest praktisk med barn i hus ;)
  kikki

  SvarSlett
 11. Kanskje det kan være en mellomløsning å hvitolje bordet? Jeg synes at hvitoljet eik er nydelig - er det et eikebord du har der?
  Ellers; fin blogg og fint hus (skal luske litt rundt her.)

  SvarSlett
 12. Eikebordet er oljet i ekstra hvit olje, men det sees kanskje ikke så lett på bilde.
  Jeg har da ikke bestemt meg, men har vært inne på tanken om å kjøpe et nytt bord som jeg kan male. Da blir det å lagre dette og heller bytte litt på.

  SvarSlett
 13. Ja, Minmill etterlyser beslutning:) Jeg må si det ikke er enkelt, og de fleste som har uttalt seg ville ha malt. Det blir IKKE malt. Om jeg finner et gammelt langbord, så blir det malt. Dette bordet her blir da lagret. TUSEN TAKK for at dere ville deres meninger.

  SvarSlett
 14. Ikke male, ikke male, ikke male. Det blir så fort hakk.

  Edit. Nå ser jeg at du allerede har tatt den rette beslutningen. :)

  SvarSlett