torsdag 25. november 2010

På tide med litt fornyelse..


 Denne fant jeg på gjenbruksstajonen i dag. Ble så glad når jeg så måten den kunne åpnes på. Nesten så det gjør litt vondt å male den.Siden gangen skal igjennnom enda en endring vil denne passe bra.
 En massiv messinglampe skal snart dusjes med maling. Denne kom jeg over i en bruktbutikk. Nå gjelder det å finne den rette skjermen. Ingen lett sak.

 Et nytt bord til kjellerstuen fra dnt koselige mannen Orwill som driver bruktbutikk i Drammen. Det er en super koselig bruktbutikk, der godt voksne pensjonerte menn, sitter å drikker kaffe og prater om "gamle dager". 70 cm høyt er bordet, så det må nok kappes.

 Og til sist denne lampen også fra Orwillmannen. Det er utrolig morsomt at lampen kan dreies rundt. Denne ønsker seg også ny skjerm til jul.

Om du sitter inne med noen forslag til farger så kom med det!

onsdag 24. november 2010

Litt bruktfunn.





Noen ganger finner jeg så utrolig mye på bruktbutikker. I dag var en slik dag, selv om ærende bare var å skaffe krykker. Jeg klarer ikke å dy meg når jeg kjører forbi en bruktbutikk, det oppstår en slags magnetisme.

Resten må hentes i morgen. Ikke hadde jeg plass i bilen og ikke hadde jeg nok penger med meg. I morgen skal jeg derfor hente et knall tøft bord og to superkule lamper.

Over ser du denne dagens funn. Kule vintage juletrepynt, en krydderhylle (digget de tynne, firkantede frontene på skuffene) en vase og trebolle med lokk. Nå er det bare å finne frem malekosten.

Hmm... så var det dette med fargene da. Noen forslag?
 

mandag 22. november 2010

Reprise og hakk i plata..



Nå som kong vinter har meldt sin ankomst, hva passer vel bedre da en å tenke på nesteårs hagemøbelprosjekt? Gleder meg først til julen, men tenker å slå to fluer i en smekk.
Siden jeg stadig tar opp til vurdering om spisebordet skal males hvitt, tenkte jeg å male nesteårs utebord hvitt for så å teste det ut inne. På den måten vil vi kunne se om det passer.

Jeg er veldig glad i eikebordet vi har og er stolt av å ha stått ut presset om å male det! Presset er det vel bare meg selv som utsetter meg selv for. Elsker derimot og mikse ulike tresorter, men før dette bordet kjenner penselstrøk skal et annet bord bli testet ut. Det liksom ingen vei tilbake etter malingen.

Det er allikevel ingen tvil om at lys og andre ting med flotte farger gjør seg ekstra godt på hvitt underlag. Blir nok aldri helt sikker, men vil gjerne høre DIN MENING!

NB! Unike Nyheter på Precious, så kos deg med det i kveld!

Hadde forresten et usedvanlig hyggelig besøk i går! Mer om det siden..

Dette spørsmålet har jeg tatt opp før og kan ikke love om dette er siste gangen heller. Litt hakk i plata, men hold ut med meg..

Så til sist spør jeg deg hva du ville gjort, skal - skal ikke males?

                                                                                                                   En gal gjeng 

mandag 15. november 2010

Barnerommene i Sans..



 En liten barneromsreportasje i Sans, noen uker tilbake. Barna stiller gladelig opp for fotograf og journalist når de kan leke rundt. 

Peder var jo bare så stolt av den lysende Supermann bokstaven sin.

Ellers har jeg noen småprosjekter på gang, som jeg kommer tilbake til!

Og en aldeles nydelig pute fra Fjeldborg er bestilt inne på Epla. Åå så jeg gleder meg til den kommer i posten!

Håper dere for en inspirerende og koselig uke. Og tusen takk for alle stemmer i NIB sin stue konkurranse og koselige kommentarer her inne hos meg.

søndag 14. november 2010

"Det er Godset fra Drammen, det er ekte kjærlighet.."

Ett lite" ikke interiør innlegg", men veldig morsomt var det å sitte midt i Folloklanen og juble over Godset sine to deilige scoringer på Ullevål stadion.



Det ble bråbestemt å reise på cupfinale med min eldste sønn i dag. Så en fotballgal mor og sønn heiet frem Godset etter å ha kjøpt "Svartebørsbilletter". Det ble desverre slik at vi fikk plass midt i Follosupportergjengen. Jeg ble en smule flau, der mor og sønn tar helt av etter første scoring, for så å se at ingen rundt deg jubler, men sender deg et "killerblikk".

Gøy var det uansett. " På gamle gress, kjent over landet, fra kyst til kyst, ingen slår Godset, på Marinlyst. Her er vi best, her vi best...."

Skulle ønsket vi kunne stå på torget i drammen i kveld og hylle guttene, men sitter heller med peiskos og gleder meg til å se sporten på TV.

Har en merkelig følelse av at dette innlegget vil engasjere dere ekstremt mye...

lørdag 13. november 2010

Så utrolig takknemmelig for finaleplass!!







Av alle de super fine stuene dere har vist oss, har jeg hentet masse inspirasjon og funnet nye flotte blogger. At jeg skulle få være så heldig å få en plass i finalen er jeg bare så utrolig takknemlig for. Ikke minst takknemmelig over så hyggelige kommentarer her inne hos meg.

Av alle som var påmeldt, til de som ikke kom med i galleriet og finale og til de som har gjort, må jeg bare si; Wow...Så utrolig deilige og fine stuer det er rundt om.Jeg føler jeg har vært på så mange besøk i det siste, ved at dere inviterer oss inn i stuen deres. Hmm.. det kalles gjestfrihet!

Igjen gjør NIB- jentene en fantastisk jobb, og gjør det gøy å blogge!

Her kan du stemme!

Ha en super helg til dere alle!

torsdag 11. november 2010

Alle mine skap prosjekt..

Og de har det blitt mange av, men her viser jeg nok det første. Har gitt bort et skap i nyfødtgave og solgt et, men har desverre ikke bildet av de.
Over ser du et av mine første skapprosjekt i "voksen"  biologisk alder, vi snakker ikke om den mentale-ups! Dette havnet på finn.no, siden jeg måtte ha et mye større skap. Dessuten ble det nye skapet en del mer fargerikt. 

Dette skapet tapetserte jeg og lot noe av teaken bevares, før resten ble malt. 
To innlegg på kort tid, dvs jeg har ikke klart og rive meg opp fra vaskepausen og kjeven er snart ute av ledd etter all tyggegummien! Resultatet ble enda et blogginnlegg på under 30 minutter, men nå kaller vaskebøtten!!

13Tretten, ingen over, ingen ved siden ..


                                                                                                  Bilder lånt av 13

Disse Jielde lampene hos 13Tretten har jeg veldig lyst på. Om disse passer på soverommet, etter litt ommøblering skal de i hus. Det praktiske med slike frittstående lamper er nettopp det at ommøblering blir enklere- og jeg ELSKER å ommøblere. 

I dag er det virkelig en" første nyttårsdag følelse", sånn værmessig. Kaldt og klart. Så mens jeg suser rundt i bloggverden i en vaskepause, skal jeg faktisk smelle på 2 danske kroner på tyggegummimaskinen å tygge i vei. 

Ha en super torsdag med eller uten tyggegummi!

tirsdag 9. november 2010

Blandet drops fra Thea en tirsdag..





 Her er gjengen min. Gjengen som gjør hverdagen så utrolig deilig. 

På øverste bildet ser du min mann. Om du ser etter i bakgrunnen, ser du også" mine gamle menn". Jeg elsker å sitte og se på disse gamle ansiktene. De sier så utrolig mye. Jeg har sett mange flotte bilder, men det er få som setter tankene i sving som disse gjør. Jeg kan sitte å fundere over hvilket liv de har levd og hvordan de bærer alderdommen. 

Det tannlause gliset er jo ikke akkurat et colgate smil, men vakkert allikevel. Hmm.. hver sin smak tenker du kanskje. Om ikke annet fungerer det i hverfall som skremselspropaganda for barna, når det gjelder tannpuss.

The Dhow Captain heter mannen på bildet bak trappen. Det er ikke en rynke eller sjeggstubb som ikke kommer frem. Herlig ujålete. Vietam Veteran mannen over kjøkkenet kan vel heller ikke kalles jålete? Fotografiene er tatt av Mike de Lange. Jeg fikk printet de over på aluminiumsplater for så å bolte de inn i veggen.

Veggene stod lenge uten bilder. Jeg ville ikke bare henge noe opp der, bare for å fylle tomrommet. Veggen skulle fylles med noe jeg ønsket å se hver dag, noe jeg falt for der og da- ja det kan sammenlignes med en forelskelse. Så mannen min er nok ikke redd for å eldes lengre, når han kjenner min svakhet for eldre menn.

På bildene under er det to yngre "menn" som rommer hele mammas hjerte, sammen med lille jenta.




Som tidligere nevnt er vi noen "gulvmennesker", og denne store gulvputen får hyppige besøk av store og små. Et perfekt sted for en middagslur.. Det blå bildet over kjøkkenbordet fikk jeg kjøpt på Ikea for noen år siden.

onsdag 3. november 2010

NIB - Stue Utfordring!

 


Utfordringen hos NIB i november er stue. Og det passer jo supert i disse høstdager, der vi nordmenn går i hi. 

Hos oss er det mange kosekroker og jeg elsker puter. Jeg vil kunne kalle oss noen gulvmennesker. Med det mener jeg at vi bruker mye tid på gulvet til lek og kos med barna. Derfor er det supert med store gulvputer. I denne utfordringen handler det om stue og jeg har derfor valgt og vise frem disse bildene som er fra stuen vår. 

I Karmameju sofaen er det plass til hele familien i en sofa. Den er satt opp av store puter man kan dandere slik du finner det komfortabelt. Rundt sofaen har jeg tilgang på tyggegummimaskinen og blader. For ingenting er bedre enn å ligge der og lese interiørblader. Jeg finner mye inspirasjon via blogging, men slapper desidert best av med interiør i bladform.. Mannen min insisterte på at bildet av bladstativet også skulle vise at han bor her. Derfor ble siden med fiskeblader vist. På andre siden av bladstativet har jeg mine blader.

Jeg elsker farger, men det kan også bli for mye. Vi har derfor valgt lyse grunntoner hele veien , med innslag av en og annen fargeklatt. Green day som bordet heter og Peacock som er navnet på bokhyllen er begge fra Precious og er med på å gjøre meg i så godt humør, med sin herlige farger og uttrykk.

Nå venter en tid med masse peiskos i sofakroken..

Lykke til alle sammen og takk NIB  for enda en flott utfordring!

Bildene er tatt av Nina Ruud.